In de categorie lekker en makkelijk hierbij het recept voor mijn eenvoudige kip shoarma. Oké, je moet wat snijwerk doen, maar daar ben je niet al te lang mee bezig dus dit is een van go-to recepten geworden. Met de juiste bijgerechten is het trouwens een prima keto maaltijd ook. 

Ingrediënten
Bereiding

Snij de puntpaprika in fijne kleine reepjes en de ui in dunne halve ringen. Teentjes knoflook pellen en uitpersen boven de kom. Droog de kip met een keukenpapiertje, haal het overtollige vet eraf en snij de filets in dunne reepjes (ik snij de filets in de lengte ook nog doormidden zodat ik plakken van ongeveer een centimeter dik overhoud)

Voeg alles samen in de mengkom en meng de kruiden en de olijfolie erdoor. Ik verdeel dit mengsel over ziplock vriezerzakken (± 500 gr) en laat het minimaal een dag in de koelkast liggen marineren. Daarna gebruik ik het direct of vries het in.

Bakken doe ik in mijn wok, hoog vuur eronder en de reepjes tijdens het bakken wat fijn snijden.

Ik serveer er mijn eigen gemaakte knoflooksaus en een frisse salade (de Marokkaanse of de Griekse variant) bij. Heerlijke maaltijd voor als je niet teveel zin hebt om te koken.

Eet smakelijk!

Categorieën: genietenKokenRecept!